ремонт на покривиРазходите за ремонт на покриви могат да съставляват голяма част от бюджета за поддръжка на една сграда. Често течовете, които възникват, не се съобразяват с възможността на хората да реагират на непредвидими разходи.

Много често възникват непредвидени от нас ситуации, които за съжаление няма и как да контролираме. Такива са градушките и силните ветрове, а в комбинация със сигурност има доста щети. Често именно те са и причина за необходимост от ремонт на покрив.

Градушката може да създаде дупки, удари, пукнатини, пробиви в покривната мембрана, което в крайна сметка оди до проникване на вода. Някои хора прибягват към застраховки, ноне е сигурно колко често това се покрива от полицата.

Понякога потвърждаването на щети от градушка по покрива изисква и проверка с инфрачервено сканиране. При възникване на течове вследствие на градушка или други непредвидени метеорологични условия, е добре да се извика специалист по ремонт на покрив.

Като цяло когато покривът дава индикация, че нещо не е както обикновено, е редно да се потърси покривен специалист. Той ще може да даде професионално мнение и да оцени щетите по покривната конструкция.

Много е важно при избор на екип, който да отговаря за инспекцията на покрива, да се търсят хора с опит в тази индустрия. Така ще се спестят доста главоболия и разходи в бъдеще.

Има случаи в които собствениците действат без да се допитат до специалист и решават, че могат сами да „закърпят“ покрива и да „поправят“ щетите, които са възникнали. За съжаление това може да доведе до много по-сериозни ремонтни дейности по покрива. Вместо да се мисли в насока как да се поправи без намесата на специалисти в областта, е добре да помисли за избор на екип.

Правилната реставрация възстановява покрива, запечатва го до водонепропускливо състояние и обикновено с това се дава и гаранция. По този начин отговорността пада върху бригадата, която се занимава с ремонт на покрив, а за собствениците остава гаранцията и сигурността за добре изпълнена работа.

Понякога може ремонт на покрив да излезе по-бюджетно решение, стига да се спазват няколко основни неща.

Нашият екип съветва да се правят самоинспекции през три месеца или след големи метеорологични събития. Трябва да се поправят пукнатините преди да настъпят обилните валежи, защото това може да доведе до по-сериозни щети.

При теч, е хубаво да се проследи неговият източник и той да бъде поправен, защото това може а доведе до появата на мухъл, насекоми и да увеличи разходите за електроенергия.

Когато се използват услуги на строители специализирани в ремонт на покрив, да се вземе предвид гаранциите, които дават. Да се избере фирма, която е прозрачна и коректна. Изпълнителите на ремонтните дейности трябва да бъдат ефективни, коректни и професионалисти.

С годините опит, които имаме, екипът от специалисти и множеството доволни клиенти, ние считаме, че сме професионалисти в ремонтните дейности на покрив. Ако имате нужда от реконструкция на покрива, смяна на керемиди, претърсване на покрива, поправяне на теч, смяна на улуци, подмяна на покрив – можете да ни потърсите още сега!

 

Ключови думи: ремонт на покрив, течове, покрив, покривна мембрана, ремонтни дейности на покрива